Ekran Alintisi

2024-2025 Seçmeli Ders Listesi

Ekran Alintisi2024-2025_Eitim_yoretim_Ylnda_Okutulacak_Seymeli_Dersler_30.01.2024-

Resmi Yazıyı Görmek için tıkla

2024-2025 Seçmeli Ders Listesi

Millî Eğitim Bakanlığımızca öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak ders kitaplarının miktarı, her yıl MEBBİS ortamında oluşturulan “Kitap Seçim Modülü”ne okul/kurum müdürlükleri tarafından girilen verilere göre belirlenmektedir. 2024-2025 eğitim öğretim yılı başında, ders kitapları ve öğretim materyallerinin öğretmen ve öğrencilere zamanında eksiksiz bir şekilde sunulabilmesi ve okullardaki öğretmen norm kadrolarıyla ilgili sorunların yaşanmaması için ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki seçmeli derslerin seçim işlemlerinin 30 Ocak-12 Şubat 2024 tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir. Bu doğrultuda, Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilen ilgili açıklama yazısı doğrultusunda, belirtilen tarihler dikkate alınarak seçmeli ders kitaplarının Kitap Seçim Modülü’ne girişi sağlanacaktır.

Bu bağlamda, ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak öğrenciler haftada toplam 6 saat, imam hatip ortaokullarında okuyacak öğrenciler ise belirli çizelgeler doğrultusunda seçmeli derslerini belirleyeceklerdir. Seçmeli derslerin seçimi ile ilgili süreçte, öğrenci ve velilere detaylı bilgilendirme yapılacak, sınıf öğretmenleri rehberlik edecektir. Ayrıca, öğrencilerin belirli seçmeli ders gruplarından her birinden her yıl en az bir ders seçmesi zorunlu tutulmuş, ilgili derslerin okutulabilmesi için en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi gerekmektedir.

Okullarda ilgili alanda yeterli öğretmen bulunmadığı durumda, öncelikle maaş/ek ders karşılığı görevlendirmeler ve mümkün olmadığı hallerde ücretli öğretmen görevlendirmeleri yapılabilecektir. Ayrıca, belirli dillerdeki dersler ve yabancı diller okul müdürlüklerinin imkan ve şartlarına bağlı olarak okutulabilecek, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri dikkate alınarak e-okulda farklı seçenekler sunulacaktır.

Öğrenci ve velilere seçmeli derslerle ilgili detaylı bilgilendirme yapılacak, ayrıca belirli derslerle ilgili öğretim programlarına ve modüllere ilişkin bilgiler e-okul üzerinden sunulacaktır. Okul müdürlükleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılına yönelik seçmeli ders taleplerini 30 Ocak-12 Şubat 2024 tarihleri arasında alarak e-okul sistemine işleyecek ve MEBBİS Kitap Seçim Modülü’ne girişleri, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tarihler doğrultusunda zamanında gerçekleştirecektir. Bu süreçte ilgili hususlara dikkat edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

tımar sistemi 3

Osmanlı’da Tımar Sistemi ve Tımarlı Sipahi Nedir

TIMAR SİSTEMİ VE TIMARLI SİPAHİLER Tımar Sistemi: Devlet, kendisine hizmet etmiş kişilere arazilerini dirlik olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir