Ortaöğretim Başarı Puanı Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

Ortaöğretim Başarı Puanı Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

                ÖSYS’de yerleştirme puanları hesaplanırken kullanılacak olan ortaöğretim başarı puanı her aday için özel olarak hesaplanacaktır. Ortaöğretim bitirme notları yani diploma notu 100 üzerinden değerlendirilerek 5 ile çarpılacak bu da ortaöğretim başarı puanını verecektir. OBP olarak kısaltılan bu puanın en yükseği 500, 50 ve altındaki notlar içinde direk 250 puan olarak kabul edilecektir. Elde edilmiş olan ortaöğretim başarı puanı 0.12 ile çarpılarak adayların almış oldukları sınav puanına katılacaktır. Bu sayede ortaya adayların yerleştirme için aldıkları puan çıkacaktır.

Sınava hazırlanan öğrencilerin en büyük sıkıntılarından birisi de aynı zamanda okul notlarını yüksek tutmaktır. Sürekli olarak sınav stratejisi geliştiren öğrenciler okul derslerini ihmal ettiklerinde OBP’leri düşebileceği için yerleştirme puanları da etkilenecektir. Alınan her bir virgül sonrası puan bile adaylar için oldukça önemliyken ortaöğretim başarı puanındaki düşüklük de olumsuzluklara neden olacaktır. 4+4+4 eğitim sistemi olan 12 yıllık zorunlu eğitimle birlikte ÖSYM; üniversite sınavlarına girişteki puan hesaplama sistemini de değiştirmişti. 2012 yılından itibaren AOBP kaldırılarak OBP geldi.

Sürekli olarak değişen sınav sistemi ve puanlamalar nedeniyle etkilenen öğrenciler ise ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Bu nedenle hem okul derslerine hem de üniversite sınavına asılan öğrenciler kendi kaderlerini kendileri belirleyeceği her bir puanın hesabını yapmaktadır. Bu sayede kişisel başarının ön plana çıkacağını düşünen ÖSYM; öğrencilere OBP’nin müjdesini verdir.

Hakkımızda Kızıl Elma

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

Öğrenci Hakkında Öğretmen Görüşleri

BU DÖNEM OLDUKÇA İYİYDİN. KARALILIĞIN VE KENDİNE GÜVENİN ÇOK GÜZEL.SENİ TEBRİK EDERİM. YİNE GÜZEL BİR …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir