SINAVA GİRECEK ADAYLARIN AÇIKLANACAK OLAN DUYURULARA DİKKAT ETMELERİ GEREKİR

SINAVA GİRECEK ADAYLARIN AÇIKLANACAK OLAN DUYURULARA DİKKAT ETMELERİ GEREKİR

             KPSS olarak bilenen Kamu Personeli Seçme Sınavı periyodik olarak yapılan bir sınav değildir genel olarak yılda 1 kez yapılmaktadır. Ve ne zaman yapılacağı ÖSYM tarafından açıklanır. KPSS sınavı kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak personel adayları için uygulanan bir sınavdır ve kendi içinde çeşitlilik göstermektedir.

Sınav 1-Genel yetenek, 2-Yabancı dil, 3-Genel kültür, 4-Eğitim bilimleri, 5-Maliye, 6-Hukuk, 7-İşletme, 8-İktisat, 9-Çalışma ekonomisi, 10-Muhasebe, 11-Ekonometri, 12-İstatistik, 13-Endüstri ilişkileri, 14-Kamu yönetimi, 15-Uluslar arası ilişkiler olmak üzere 15 ayrı daldan oluşmaktadır. Girmek istediğiniz bölüme göre birini seçmek zorundasınız. Sadece genel kültür ve genel yetenek kısımlarına tüm adayların girmesi mecburidir. KPSS sınavı ilk olarak DMS olarak yani Devlet Memurları Sınavı adı altında 12 Aralık 1999 yılında ÖSYM tarafından düzenlenmiştir.        Daha sonra 07-08 Temmuz 2001 tarihinde KMS yani Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı adı altında yapılmaya başlanmış ve 06-07 Temmuz 2002 yılında ise şimdiki adı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sınavı adı ile ilk olarak yapılmıştır. KPPS A Grubu; Başbakanlık, Bakanlıklar ve bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük, müsteşarlık seviyesindeki ilgili ve bağlı ortaklıklarındaki özel sınava tabi tutulmak sureti ile girilen bir sınavdır. Ve belirli bir yetiştirme programı sonrasında yeterlilik sınavına tabi tutularak mesleklere ait kadro ve görevler ile özel idareleri ve belediye teftiş kurullarına atama yapılacak olan kadro ve görevler atanacaklar içindir. Bu sınava İşletme Fakültesi, Hukuk, SBF, İİBF’den mezun olanlar başvurabilir. KPSS B Grubu; A grubunun dışında ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadrolar için düzenlenen bir sınavdır.        

 Ayrıca KPSS Öğretmenlik Sınavına MEB bağlı tüm eğitim kurumlarında sözleşmeli veya kadrolu olarak öğretmenlik yapacak tüm adayları kapsamaktadır. KPSS sınavı için Eğitim ve fen edebiyat fakültelerini bitirmiş mezun olmuş adaylar girebilir. Bu sınavda ek olarak pedagojik formasyon sınavı yapılmaktadır.

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

Kültür Ve Medeniyetimize Yön Verenler 1.Dönem 1.Yazılı

1- Milli kültür nedir? Kısaca yazınız. Cevap: Milli kültür, Kısaca ‘‘Bir millete ait maddi ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir