Okulum Temiz Belgesinde Okullarin Dikkat Edecekleri Hususlar Nelerdir
Okulum Temiz Belgesinde Okulların Dikkat Edecekleri Hususlar Nelerdir

2024 MEB Tüm Sınıflar Ortak Sınav Soru Ve Cevapları Yayımlandı

16-27 Mart tarihleri arasında ülke genelindeki ortak yazılı sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için yapılan birinci yazılı sınavlar, 6. sınıf Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart’ta; 6. ve 9. sınıf matematik dersleri için ise 27 Mart’ta ülke genelinde ortak yazılı olarak gerçekleştirildi.

Bu sınavlarda, ilk defa açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı. 6. sınıf Türkçe sınavında 14 çoktan seçmeli soru ile birlikte 2 açık uçlu soru bulunurken, 6. sınıf matematik sınavında 10 soru; 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı sınavında 7, 9. sınıf matematik sınavında ise 8 açık uçlu ve kısa cevaplı soru kullanıldı.

Öğrenciler, açık uçlu soruları kendi cümleleriyle cevapladılar. Bu, öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenişinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla yapılan bir uygulamadır.

Sınavların değerlendirme işlemleri, 6. sınıf Türkçe dersi için bağımsız iki puanlayıcı tarafından; diğer dersler için ise okul müdürlüklerinin kararı doğrultusunda zümreler, ilgili dersin öğretmenleri veya komşu okul zümre öğretmenleri tarafından yapılacaktır.

Sınav sonuçları, 6. sınıf Türkçe dersi için “ortakyazilisinav.meb.gov.tr” adresindeki okul müdürlüklerinin erişimine açılacak ve alan öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işlenecektir. Diğer derslerin sınav sonuçları ise ilgili dersin öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecektir.

Ülke geneli ortak sınav soru ve cevaplarına ulaşmak için tıklayınız.

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

Kültür Ve Medeniyetimize Yön Verenler 1.Dönem 1.Yazılı

1- Milli kültür nedir? Kısaca yazınız. Cevap: Milli kültür, Kısaca ‘‘Bir millete ait maddi ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir