Çok Kahve İçenlerin Dikkat Etmesi Gereken Unsurlar

Sosyal bir paylaşım sitesinde sevdiğim bir arkadaşım;’’En güzel kahvaltı filitre kahve.’’ Diye bir paylaşımda bulunmuş.Yazısı dikkatimi fazlasıyla çekti ve paylaşımıyla ilgili bir şeyler yazmak istedim.

Damak zevklerimizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kahve;Gün içerisinde yemekten sonra,akşam keyifi,sigara eşliğinde bir tane falan diyerek bolca tüketilmektedir.Öyle ki bazı şeylere olduğu gibi buna da bağımlı yaşayan;’’Kahve benim olmazsa olmazlarımdandır.’’ Diyen ve halk arasında tiryaki olarak vasıflandırılan insanlar vardır.Herkesinde bildiği gibi kahve,kafein içerdiği için fazla tüketildiğinde bağımlılık yapıyor ve bu yüzden tüketilirken dikkat edilmesi gerekiyor.Özellikle uzmanlar aç karına kahve tüketilmemesi hakkında ciddi uyarılarda bulunuyorlar.Bilhassa bayanlar bu konuda dikkat etmeliler.Gazetelerde veya tv programlarında aç karına kahve içilmesi gereken diyetlere sebat etmemeliler.Bundan olumsuz sonuçlar alabilirler.

Zira aşırı tüketimi;

-Demir ve kalsiyum eksikliği

-Baş ağrılarında şiddetlendirici(özellikle migreni olanlarda)

-Kalpte ritim bozukluğu ve çarpıntı

-Yüksek tansiyon

-Mide asit oranı yükselmesi

-Doğurganlıkta olumsuz etkiler

-Kan şekeri düşüklüğü

-Kemik erimesi

-Bunlarla birlikte fazla kavrulmuş kahve çekirdekleri kansorojen etkiler barındırabileceği şüphesi halen araştırmalar içerisindedir.

 

Biraz da olumlu taraflarından bakıp yazıma son vermek istiyorum.Kahve günde 2 fincanı geçmeyecek şekilde tüketildiğinde ise vücuda bazı faydaları olmakta.

 

Düzenli olarak kahve tüketilim faydaları;

-Karaciğer hastalıklarında önleyici

-Safra taşı oluşumunda azalma sağlayıcı(Bayanlarda)

-Beyin uyarımında artış(Dikkat isteyen işlerde odaklanmada artış)

-Selülit ve cilt sorunlarına

 

Benim de birçok insan gibi kahveye olan bir zaafım bulunmakta fakat sürekliliği yada bağımlılığı bende namevcut.Hele ki İzmir’liler bilir.Kızlarağasında içilesi bir kahvenin ve yanında hoş sohbet bir dostun olduğu zaman deyme keyfe.Sağlıklı ve de güzel günler sizlerin olsun.

 

Saygılar…

Hakkımızda Kızıl Elma

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

sosyal bilgiler tarihcesi

Sosyal Bilgiler Tarihçesi

Sosyal bilgiler alanının ilk başlangıcı 19. XIX yüzyılda ve daha sonra 20. XVIII yüzyılda büyüdü. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir