Selamlar

Yine bir eğitim öğretim yılına öğrencilerimizle öğretmenlerimizle ve değerli velilerimizle merhaba dedik. Yaklaşık 1 milyon civarındaki öğrencilerimizde ilk defa okul yolunu tutular.Yaklaşık 3 ay gibi bir dinlemenin sonunda zorlu bir seneye adım atmış bulunmaktayız.

Hepimizin bildiği gibi her geçen gün her geçen sene ülkemizin eğitim kalitesi giderek artmakta.Uygulanan yeni eğitim sistemi  öğrencileri bir ezber makinesi değil bilgiyi kendisi yorumlayan günümüz şartlarına ayak uyduran, sürekli kendini geliştiren öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirmeyi amaçlar.Bunun yanında okullarımız günümüz teknolojiği yakından takip etmekte, artık okullarımız öğrenciyi sosyal hayata hazırlayan kendisiyle barışık, zorluklar karşısında yılmayan, kendini gerçekleştiren bireyler yetiştirmek esas alındı ve bu yönde başarılıda olunmaya başlandı.

Artık okullarımızın açılmasıyla öğrencilerimiz hummalı bir çalışmanın içine adım atmış bulundu.Derslerindeki başarıyla yıl sonunda sbs sınavından alacağı puanla geleceyi şekillenecek olan öğrencilerimiz bunun bilincinde olup ellerinden geldiğince çalışmaya başladılar.Biz öğretmenler ve veliler olarak en az öğrencilerimiz kadar iş ve sorumluluk düşmekte.

Öğrencilerimiz o küçük omuzlarında zaten yeterince yük taşımaktalar.Bu durumda olan öğrencilerimize gerektiğinde destekçi olmalıyız.Sorunlarınla yakında ilgileneli gerektiğinde uzmandan destek almalıyız.Şu şekilde maddeler halinde sıralayacak olursak.

1.Öğrencilerimizi kesinlikle başka bir arkadaşıyla okul başarısı kıyaslamamalıyız

2.Öğrencilerimizin planlı, düzenli çalışması için teşviklerde bulunulmalı ve öğretmenlerle bu konu hakkında irtibata geçilmeli

3. Öğrencilerimizin internet, televizyon futbol gibi davranışlarında aşıra kaçmaları önlenmeli.Eğlence zamanları bir program dahilinde yapılmalıdır.

4.Öğrencilerimizin ödevleriyle ilgili anlamasanızda en az günde bir 30 dakika ilgilenmeliyiz.

5.Okuldan geldiğinde okulda neler yaptığı sorularak öğrenciye ailesi tarafında sürekli takip edildiği,

derslerini takip edildiği izlenimi verilmeli.Bunun yanında okulda herhangi bir başarı gösterdiğinde ödüller verilmeli.Asla bu ödüller abartılı olmamalı ve sürekli de verilmemelidir.

6.Sene başında öğretmenleriyle bir görüş alışverişinde bulunulmalı.

7.  Çocuğunuzu sabah kahvaltısı yapmadan okula göndermemeye çalışınız.

8. Çocuğunuzun sağlık durumu ile yakından ilgileniniz. Hastalıklardan bir kısmı, çocuğun hayat enerjisini önemli ölçüde azaltarak onu dermansız bırakır. Bir kısmı ise; doğurdukları devamlı acı ve ağrılar yüzünden çocuğun ilgi ve dikkatini ders konuları üzerinde toplamasına engel olur. Sağlık durumu çocuğun okul başarısına etki ettiği gibi bazı rahatsızlıkların bilinmemesi veya tedavi ettirilmemesi birtakım uyumsuz davranışların da sebebi olacaktır.

9. Çocuğunuzun yaşamındaki en etkili çevre aile çevresidir. Çocuk yaşamında en çok etkili örnekleri ailesinden alır. Anne-baba olarak tüm davranışlarınızla çocuklarınıza örnek olunuz.

10. Çocuğunuzu iyi tanıyınız. Çocuklardan yapamayacağı şeyleri istemeyiniz. Onları yeteneklerinin ötesinde başarı göstermeye zorlamayınız.

11. Çocuğunuzun okul dışındaki arkadaşlarının kontrol ediniz.

Kısaca bu şekilde sıralayabiliriz.Unutmayınız ki öğrenciler velilerin okulda aynasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir