2013 SBS Puan Hesaplama

2013 SBS Puan Hesaplama

                8 Haziran 2013 cumartesi günü 8. sınıf öğrencilerinin girmiş olduğu Seviye Belirleme Sınavının sonuçlarının açıklanması için önümüzde daha beklememiz gereken 1 ay daha bulunmaktadır. Heyecana kapılan minikler ve aileleri için doğru ve yanlış cevaplarla alınacak olan puan hesaplanabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde bulunan soru ve cevaplar sayesinde sınava girmiş olan öğrenciler http://www.meb.gov.tr adresinden sınavdaki doğru ve yanlış cevaplarını görebilirler.

hesaplamak için tıklayınız

                Hızlı puan hesaplama sistemleri sayesinde hangi dersten kaç doğru ve kaç yanlış yapıldığı yazılarak kolaylıkla puan hesabı yapılabilmektedir. Oldukça zor olarak belirtilen ve uzmanlarında incelemeleri sonucunda daha önceki yıllara göre SBS olarak daha zor bir çıtaya sahip olan 2013 SBS öğrencileri de epey zorlamış görünüyor. Birçok öğrencinin beklentisinin altında olan sınav sonuçları nedeniyle hayal kırıklığı yaşamaları da uzmanlara göre oldukça doğal. Son derece dikkat ve muhakeme yeteneği isteyen Türkçe ve Fen dersleri de öğrencileri oldukça zorlamış bulunmakta. 8. sınıf SBS puanı öğrencinin o yılın müfredatında olan derslerden Türkiye çapındaki bilgisini ölçmek için hazırlanmış olan MEB ‘in yapmış olduğu bir sınavdan alınan puandır. Bu puan sayesinde öğrencilerin hangi liselere giriş yapacağı belirlenmektedir.

SBS puanının hesaplanması sırasında kullanılan algoritmada 2012 yılında yapılmış olan SBS uygulamasına ait olan ortalama ve standart sapmaların yanı sıra maksimum ve minimum toplam ağırlıklı standart puanlar kullanılmaktadır. Bu nedenle hesaplayacağınız puanınızda sizin 2013 SBS puanınız değil aşağı yukarı bir seviyeniz belirlenmektedir.

Hakkımızda Kızıl Elma

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

meb

2021 Bursluluk Sınavı Başvuru Bilgileri

BAŞVURU BİLGİLERİ Veliler ön başvuruyu https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir. Sınav başvuruları 08-26 Şubat 2021 tarihleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir