2013 SBS Ne Zaman Açıklanacak

2013 SBS Ne Zaman Açıklanacak

                8. sınıfların 8 Haziran 2013 Cumartesi günü girmiş olduğu SBS sonuçları ile ilgili gerekli bilgilere MEB sitesinden ulaşabilirsiniz. 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanması planlanan 2013 Seviye Belirleme Sınavı; 120 dakika sürmüş ve öğrenciler toplamda 100 soruya cevap vermiş bulunmaktadır.

Sınava ait soruları ve cevapları http://www.meb.gov.tr adresinden bulabilirsiniz. Yaklaşık olarak 1 milyon 8. sınıf öğrencisinin girmiş olduğu Seviye Belirleme Sınavındaki sorular önceki yıllara göre daha zorlayıcı seviyelerdeydi. Sınava katılan 2 bin 284 engelli öğrenciye de gerekli tüm yardımlar yapılmış ve sınav sorunsuz bir şekilde yapılmıştır. Türkiye’deki yaklaşık 60 bin sınav merkezinde yapılan SBS sonucunda ailelerin heyecanlı bekleyişleri de sona ermiş bulunmaktadır. Birçok öğrencinin sınavı zor bulması ve zorlanması nedeniyle ağlayarak ayrıldığı sınav merkezlerinden sınavın zorluk derecesinden bahsederek ayrıldılar. Uzmanların incelemesi sonucunda ortaya çıkan sonuç matematik sorularının oldukça zor olduğu yönündeydi. 2014 yılında tek sınav sisteminin olacağı ve dershane ağırlıklı olmayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı; seneye sınava girecek öğrencilerin okullarındaki yıl içerisinde almış oldukları ders notlarının da değerlendirmeye katılacağını belirtti.

Bazı öğretmenleri 2013 SBS sorularını incelemesinin ardından matematik sorularının zor olmasının yanı sıra, sorulardaki çeldiricilik nedeniyle öğrencilerdeki yüksek muhakeme yeteneğinin de ölçüldüğü belirtildi. Türkçe sorularının da öğrencileri zorlayıcı nitelikte olduğunu belirten öğretmenler Fen sorularının da yüksek yorum yapma yeteneği ile çözülebileceğini belirtti.

k

Hakkımızda Kızıl Elma

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

meb

2021 Bursluluk Sınavı Başvuru Bilgileri

BAŞVURU BİLGİLERİ Veliler ön başvuruyu https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir. Sınav başvuruları 08-26 Şubat 2021 tarihleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir