2013 SBS Baraj Puanları

2013 SBS Baraj Puanları

                8 Haziranda Türkiye genelinde yapılmış olan Seviye Belirleme Sınavından sonra öğrenciler ve aileler için önemli olan konu alınacak olan puan. SBS sonucunda alınacak olan puana göre öğrenciler gitmek istedikleri okullar için tercih yapabilecek. Bu yıl sonuncusu düzenlenen SBS sonrasında sınav çıkışındaki öğrenciler oldukça şaşkın ve üzüntülüydü. Bir önceki yıllara göre oldukça zorlu sınav soruları içeren 2013 SBS’ de kimi öğrenci sınav çıkışında gözyaşlarına boğuldu.

Öğrencilerin hayatının büyük bir kısmını etkileyen ve gelecekleri için planlarında yapacakları büyük değişikliklere neden olabilecek SBS puanı ve tercihlerinde önemli olan bir diğer konu da liselerin baraj puanlarıdır. Bir önceki yıl ilk ve son öğrencinin kaç puanla alındığını belirten taban ve tavan puanları öğrenciler için büyük bir baskı oluşturmakta. Henüz sınav sonucunun açıklanmasına 1 ay kadar varken; öğrenciler kabataslak da olsa SBS puanı hesaplama algoritmaları sayesinde kendi puanlarını hesaplayarak diledikleri liseye giriş yapıp yapamayacaklarını belirlemeye çalışmaktadır. Tercihlerini bu puan aralıklarına göre yapacak olan adaylar da bazen düş kırıklığı da yaşanabilmektedir. Bu nedenle alınacak kontenjan sayısına da dikkat ederek tercih sıralamasını en düzgün şekilde yapmalısınız.

Dershanedeki ve okuldaki rehberlik hocalarınızla da en güzel şekilde tercihlerinizi belirleyebilir ve sonuçlar açıklanana kadar güzel bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Bu sayede bütün bir yılın yükünü de omzunuzdan atmış olursunuz.

Hakkımızda Kızıl Elma

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

Öğrenci Hakkında Öğretmen Görüşleri

BU DÖNEM OLDUKÇA İYİYDİN. KARALILIĞIN VE KENDİNE GÜVENİN ÇOK GÜZEL.SENİ TEBRİK EDERİM. YİNE GÜZEL BİR …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir