2009 Polis Meslek Yüksekokulları Sınavı İptal Edildi mi

Polis meslek yüksekokulları sınavı iptal edildi.Yanlış duymadınız sınav ösym’ce iptal edildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 13 Eylül 2009’da yapılan Polis Akademisi Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı, ÖSYM Yürütme Kurulunca iptal edildi. Sınav, 1 Kasım 2009’da yeniden yapılacak.

Polis meslek yüksekokulları sınavından önce bazı dershanelerin kpss deneme sınavı diye gerçek sınavda çıkacak soruları sorması konusunda çıkan idiaları değerlendiren ösym kurulu sınavı iptal etti.Yeni bir sınav daha yapacak olan ösym sınav tarihi olarak 1.Kasım 2009 tarihinde karar vardı.

Büyük bir sıkandal olan bu olay daha öncede böyle olayların yaşandımı sorusunu akıllara getiriyor.Büyük güven veren ösym diyer kurumlar gibi olmaya mı başladı diye düşünmemek elde değil.

Polis meslek yüksekokulları sınavının iptal edilişi aynı zamanda binlerce adayın hayal kırıklığına neden oldu.Eğer ki polis yüksekokullları sınavının sorunları çalınmışsa yada el altından başka kişilere aktarıldıysa sınavın iptal edilmesi doğru bir karar olduğu gibi bu konuda parmağı olan kişiler tespit edilmeli ve cezalandırılmalıdır.Ayrıca sorular bu şekilde kolaylıkla ele geçiriliyorsa ösym sınav hazırlama ve dağıtım teşkilat yapısını bir gözden geçirmeli.

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

meb

2021 Bursluluk Sınavı Başvuru Bilgileri

BAŞVURU BİLGİLERİ Veliler ön başvuruyu https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir. Sınav başvuruları 08-26 Şubat 2021 tarihleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir