meb
meb merkez teşkilatı birimleri

Uzaktan Eğitim Okul Seminer Faaliyet Raporu

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

………………. İLKOKULU

22-30 HAZİRAN 2020 YAZ DÖNEMİ SEMİNER PROGRAMI FAALİYET RAPORU

22 Haziran 2020 – Pazartesi

09:30    Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan BOYACI’nın mesleki gelişim programları hakkında yapmış olduğu bilgilendirme konuşması izlendi.

10:10     Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya SELÇUK’un açılış konuşması izlendi.

11:00     2019-2020 Eğitim ve öğretim yılı ders yılı sonu öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı. Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler kapsamında uzaktan eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi yapıldı.

studying 951818 640
Lgs Sınavı Salon Görevlisi

23 Haziran 2020 – Salı

09:30    Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAKIR’ın Çevrimiçi Eğitim İçeriği Hazırlama-1 videosu izlendi. Çevrimiçi eğitim içeriği hazırlama konusunda bilgi edinildi. Çevrimiçi eğitimde etkileşimin önemi, içerik yönetim sistemleri ve öğrenme yönetim sistemlerinde gereken özellikler hakkında bilgi sahibi olundu.

10:00    Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAKIR’ın Çevrimiçi Eğitim İçeriği Hazırlama-2 videosu izlendi. EBA içerik yönetim sistemi konusunda ayrıntılı olarak bilgi edinildi. ideaLStudio, Etudyo, ve Xerte hakkında bilgi sahibi olundu. Çevrimiçi eğitim içeriğinde ders yapılandırmanın önemi ve özellikleri öğrenildi.

10:30    e-Twinning Tanıtım ve Bilgilendirme videosu izlendi. E-Twinning’e nasıl kayıt olunur, diğer öğretmenlerle nasıl irtibat kurulur, proje nasıl oluşturulur ya da oluşturulmuş projelere nasıl ortak olunur bilgilendirme videosu dinlendi.

24 Haziran 2020 – Çarşamba

09:30    2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı ders yılı sonu zümre öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı. Genel gündem maddeleri görüşüldü.

10:30    Uzaktan eğitim faaliyetleri değerlendirildi ve konuya ilişkin rapor hazırlandı.

meb
meb merkez teşkilatı birimleri

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE YAPILAN FAALİYETLERE YÖNELİK

                                              ÇALIŞMA RAPORU

1.    Uzaktan eğitim sürecinde okulumuzun yöneticilerinin ve öğretmenlerinin katılımı ile WhatsApp ve Telegram grupları oluşturulmuş, faydalı içeriklerin paylaşımı ile düzenli bilgi alışverişi yapılmış, sürekli iletişim kurulmuştur.
2.    Uzaktan eğitim sürecinde sınıf/şube rehber öğretmenlerimiz tarafından sınıflar bazında WhatsApp grupları oluşturulmuş, öğretmenlerimiz ile velilerimiz arasında bir iletişim ağı kurulmuştur.
3.    Uzaktan eğitim sürecinde öğretmen, öğrenci ve velilerin ne yapması gerektiği ile ilgili haberler ve duyurular okul web adresinde ve okul sosyal medya hesapları üzerinden düzenli olarak yayımlanmış ve okul web sitesi sürekli güncellenmiştir.
4.    Öğretmenlerimiz her gün öğrencilerine TRT kanallarında ve EBA’da yayınlanan dersleriyle ilgili Whatsapp üzerinden konu özeti gönderilmiştir. Ders kitapları ve alternatif kaynaklar üzerinden ödevlendirme yapılmıştır.
5.    Bakanlığımız ve İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gönderilen uzaktan eğitim süreci ile ilgili bilgiler öğretmenlerimiz ile paylaşılmıştır.
6.    Öğretmenlerimize EBA kullanım simülasyonları ile EBA platformuna giriş yapma, şube ekleme, grup oluşturma, içerik ekleme, ders akışı oluşturma, ileti paylaşma, sayfam ve ders alanını kullanma vb. konularda bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
7.    Öğrenci ve velilerimize EBA kullanım simülasyonları ile EBA platformuna giriş yapma, sayfam ve dersler alanını kullanma, ileti paylaşma vb. konularda bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
8.    Öğretmenlerimiz tarafından EBA TV’de işlenen konuların tekrarı ve pekiştirilmesi amacıyla “Eğitim Bilişim Ağı (EBA)” üzerinden öğrencilere çalışmalar, ödevler, sorular gönderilmiştir.
9.    Öğretmenlerimiz ve velilerimiz tarafından sistem tarafından yapılan analizler sonucu oluşan raporlarla çocuğun gelişimi ve konulardaki performansını takip edilmiştir.
10.    İnternet üzerinden yapılacak EBA kullanımları için hazırlanan programlar öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile paylaşılmıştır.
11.    MEB ve TRT iş birliği ile hazır hale getirilen EBA TV frekans/kanal bilgileri ile ders programları öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz ile düzenli olarak paylaşılmıştır.

11:30    Kontrollü normalleşme sürecinde okul, sınıf ve zümre genelinde yapılacak iş ve işlemler belirlendi.

12:30    Eksiklerin giderilmesine yönelik gerçekleştirilecek tamamlayıcı eğitim programı planlandı.

25 Haziran 2020 – Perşembe

09:30    Tarihçi-Akademisyen Prof. Dr. İlber ORTAYLI’nın Eğitimin ülkemizin tarihindeki yeri ve önemi, toplumlarda eğitimin önemi konulu videosu izlendi. Öğretmenin yetişmesi, yetiştirilmesi, görevlendirilmesinde ve mali bakımdan desteklenmesinde göz önünde bulundurulacak unsurlar konusu hakkında bilgi sahibi olundu.

11:00    Bayraktar Teknik Müdürü (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk BAYRAKTAR’ın Havacılık Tarihi konulu videosu izlendi. Milli ve Yerli teknolojinin ve yazılımın önemi hakkında bilgi sahibi olundu. Milli Teknoloji geliştirmek için toplumsal seferberlik; 7’den 70’e Kültürel & Paradigma dönüşümü ile Dip Dalgası oluşturmanın öneminin farkına varıldı.

26 Haziran 2020 – Cuma

09:30     Unesco Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal OĞUZ’un “Kültürel Mirasın çouklarımıza aktarılmasının önemi hakkındaki konuşması izlendi. Kültürel miras insanın ruh ve beden sağlığını geliştiren bir yapıdır, bireyi geleceğe hazırlar. Sadece duygusal bir koruma refleksi değil, aynı zamanda geleceğin inşası için çocuklarımıza daha fazla kültürel miras aktarmalıyız diyerek biz öğretmenlerin neler yapabileceğimizin farkına varmamızı sağladı.

10:30    Microsoft Kamu ve Yatırımlardan Sorumlu Genel Md. Yrd. Dr. R. Erdem ERKUL’un Dünyada dijital dönüşüm ve teknolojinin yönü konulu video izlendi. Covid-19 salgını dijitalleşme yolunda gittikçe büyüyen bir eğilimi hızlandırdığını ve dijitalleşmenin kazandığı stratejik önemin farkına varmamızı sağladı. Dijital yatırımlar ve iş geliştirmek için 4 anahtar teknoloji; büyük veri, nesnelerin interneti, bulut bilişim ve 5G konuları hakkında bilgi sahibi olundu. Öğretmenlerin ve öğrencilerin dijital okur yazarlıklarının geliştirilmesinin önemi anlaşıldı.

29 Haziran 2020 – Pazartesi

09:30    Tamamlayıcı eğitim planı hazırlandı.

30 Haziran 2020 – Salı

09:30    Etkileşimli uzaktan eğitim öğrenme araçları konulu video izlendi. Bu eğitim öğrenme araçlarının neler olduğu ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olundu.

11:00    EBA uzaktan eğitim içerikleri konulu video izlendi. EBA uzaktan eğitim araçlarının önemi kavrandı.Gerekli durumlarda iletişim sağlamak için whatsap aveya diğer bilgi ve iletişim kanallarının takip edilmesi ve açık tutulması gerektiği paylaşıldı.

 

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

yer alti kaynaklarimiz 1 1

Türkiyenin Zenginlikleri Nelerdir – Güzel

TÜRKİYENİN ZENGİNLİKLERİ Beşeri Coğrafya: Türkiyenin zenginlikleri nelerdir İnsanların tarım, sanayi, ulaşım, yerleşme, nüfus, vb. faaliyetler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir