MİLLİ MÜCADELE ve ATATÜRK (SORULAR ve CEVAPLAR)

MİLLİ MÜCADELE ve ATATÜRK (SORULAR ve CEVAPLAR)
SORU 1: Atatürk’ün en sevdiği vatan şairi kimdir?
CEVAP: Namık KEMAL.
SORU 2: Atatürk kaç yılında doğmuştur?
CEVAP: 1881
SORU 3: Atatürk’ün annesinin adı nedir?
CEVAP: Zübeyde Hanım
SORU 4: Atatürk’ün ölüm tarihi nedir?
CEVAP: 10 Kasım 1938
SORU 5: Atatürk öldüğünde kaç yaşındaydı?
CEVAP: 57 yaşındaydı.
SORU 6: TBMM’nin açılış tarihi nedir?
CEVAP: 23 Nisan 1920
SORU 7: Cumhuriyet ne zaman ilan edilmiştir?
CEVAP: 29 Ekim 1923
SORU 8: Atatürk’ün doğduğu şehrin adı nedir?
CEVAP: Selanik.
SORU 9: Atatürk, babası öldüğünde kaç yaşındaydı?
CEVAP: 7 yaşındaydı.
SORU 10: Atatürk’e Kemal adını kim vermiştir?
CEVAP: Matematik öğretmeni Üsküplü Mustafa.
SORU 11: Atatürk’ün babasının adı nedir?
CEVAP: Ali Rıza Bey.
SORU 12: 1. Dünya Savaşı kaç yılında başlamıştır?
CEVAP: 1914 yılında başlamıştır.
SORU 13: Selanik şehri günümüzde hangi ülkenin sınırları içerisindedir?
CEVAP: Yunanistan.
SORU 14: Kuzey Afrika’daki Trablusgarp ve Bingazi topraklarının kaybedilmesinin sebebi nedir?
CEVAP: Balkan Savaşı’nın başlamasıdır.
SORU 15: 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin yer aldığı devlet grubunun adı nedir?
CEVAP: İttifak Devletleridir.
SORU 16: Atatürk; ‘’Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.’’ sözünü hangi savaşta söylemiştir?
CEVAP: Çanakkale Savaşı’nda söylemiştir.
SORU 17: Mondros Ateşkes Antlaşması’nı hangi devletler imzalamıştır?
CEVAP: İtilaf Devletleri ve Osmanlı Devleti
SORU 18: 1. Dünya Savaşı kaç yıl sürmüştür?
CEVAP: 4 yıl sürmüştür.
SORU 19: Uşi Antlaşması’nı imzalayan devletlerin adı nedir?
CEVAP: İtalya ile Osmanlı Devleti
SORU 21: Atatürk’ün katıldığı ilk savaşın adı nedir?
CEVAP: Trablusgarp Savaşı
SORU 22: Atatürk’ün askerlikte ilk görev yeri neresidir?
CEVAP: Bugünkü Suriye’nin Başkenti Şam’dır.
SORU 23: Atatürk Harp Okulu’ndan mezun olduğunda rütbesi neydi?
CEVAP: Kurmay Yüzbaşı.

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

Osmanlıda Meslek Edindiren Kurumlar

Osmanlıda Meslek Edindiren Kurumlar

Meslek Edindiren Kurumlar Osmanlı Türkçesinde eğitime ‘terbiye’ denirdi. Sizce neden? Kişinin mesleki eğitimi kadar meslek …

3 Yorumlarınız

  1. Doğru mu yanlış mı?

  2. BUNLARIN KESİN DOĞRU OLDUĞU NE MALUM ?

  3. Ataturk milli tarih ile ilgili acil lütfen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir