Pardus 2009 veriyonu çıktı

parduslogo1

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünün geliştirildi milli işletim sistemi Pardus’un 2009 yeni sürümü piyasaya sürüldü.

TÜBİTAK yaptığı iyileştilme sonucu bir bilgisayara kurulma hızının 2 ye katlandığını ve bir bilgisayarın 15 dakikada kurulabildiği belirtildi. Bu son sürümde yapılan yeniliklerle kullanım basitleştirilmiş ve genel kullanıcıya hitap etmekte. Pardus 2009 Kurulum CD’sinde, internet araçları, ofis paketi, her tür görsel, müzik, film için oynatıcı ve düzenleyiciler, oyunlar gibi bir masaüstü kullanıcısının ihtiyaç duyacağı yazılımlar bulunuyor.

Milli Güvenlik Kurumunun aldığı karar doğrutulsunda 2000 yılların başında çalışmalara başlanmış 20005 yılında Pardus ilk sürümü piyasaya ücretsiz olarak sürülmüştü. Adını Anadoluda yaşan Pars adında bir hayvandan alan milli yazılım.Genel Kurmay, Tubitak, Rtürk gibi kamu kuruluşları ile bazı özel şirketler tarafından kullanmaktaydı.Son zamanlarda Çin Windows’a alternetif işletim sistemi olarak Pardus’u inceleme altına almıştı.

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

yer alti kaynaklarimiz 1 1

Türkiyenin Zenginlikleri Nelerdir – Güzel

TÜRKİYENİN ZENGİNLİKLERİ Beşeri Coğrafya: Türkiyenin zenginlikleri nelerdir İnsanların tarım, sanayi, ulaşım, yerleşme, nüfus, vb. faaliyetler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir