2014 YGS Sınav Giriş Yerleri Belli Oldu

2014 YGS Sınav Giriş Yerleri Belli Oldu

                Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı olarak tanımlanan YGS için adayların sınava girecekler yerler belli oldu. YGS’ye nerede girecekleri merak eden adayalar sınav giriş yerlerini sorgulamak için ÖSYM’nin aday bilgi işlemlerine girmeleri gerekmektedir.

ÖSYM’nin http://osym.gov.tr/belge/1-20659/2014-yuksekogretime-gecis-sinavi-ygs-sinava-giris-belge-.html linkinde yapmış olduğu duyuruda YGS için gerekli olan belgenin nasıl edinileceği açıklanmış bulunmaktadır. Sınav giriş belgeleri adaylara posta yoluyla gönderilmeyeceği için sınav gününe kadar yazıcıdan aday bilgi sistemine giriş yaparak alınması gerekmektedir. Aksi taktirde sınav giriş belgesi olmayanlar sınava giriş hakkını kaybetmiş olacaktır. 2014 YGS sınav giriş belgesinin yanı sıra TC kimliğini de yanlarında bulundurması gereken adaylardan; nüfus cüzdanında soğuk damga ve güncel fotoğrafı bulunmayanlar da hak kaybına uğrayarak sınava alınmayacaktır. Bu nedenle mağduriyeti önlemek için sınav kurallarına uygun kimlik belgeleri ve giriş belgeleriyle sınava girecekleri okulun önünde sınav saatinden önce bulunmaları gerekmektedir. 2014 YGS giriş belgeleri 13 Mart’tan itibaren https://ais.osym.gov.tr adresinden edinilebilinmektedir.

23 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan YGS için adaylar giriş belgelerinin çıktısını en kısa sürede almaları ve oluşabilecek herhangi bir probleme karşı bir yedeğini de ellerinde bulundurmalıdırlar. Toplamda 160 dakika sürecek olan YGS; 23 Mart 2014 Pazar günü saat 10:00’da başlayacaktır. Sınav sonuçları 6 farklı puan türünde açıklanmaktadır. Adaylar herhangi bir puan türünden 180 üzerinde puan alırsa Lisans Yerleştirme Sınavı olarak tanımlanan LYS’ye girmeye hak kazanır. Şimdiden tüm adaylara başarılar dileriz.

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

meb

2021 Bursluluk Sınavı Başvuru Bilgileri

BAŞVURU BİLGİLERİ Veliler ön başvuruyu https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir. Sınav başvuruları 08-26 Şubat 2021 tarihleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir