2012 Üniversite Harç Ücreti Kalktı Mı

Uzun bir süredir kamuyoyunun gündeminde olan üniversite harç ücretleri son yapılan açıklamalar ile kalktı kalkacak gibi. Üniversite öğrencilerin protesto konularının başında olan üniversite harç ücretleri son dönemde Başbakan ve Bakanların yaptığı açıklamalarla açıklığa kavuşacak gibi.

harc

Şu an itibari ile üniversite harç ücretlerinin kaltığını söyleyemeyiz.Çünkü yasal düzenleme daha yapılmış değil. Şu kesin ki 2012 yılı için Üniversite harç ücretleri kaldırılmadı yani kayıt veya kayıt yenileme için bu yıl harç ödenecek.Başbakan Maliye bakanı ve Yök başkanı geçenlerde bir araya gelmişlerdi.Toplantıda Harç ücretlerinin konuşulduğu son yapılan açıklamalarla öğrenilmiş oldu.

Üniversite öğrencilerinden alınan harçlar toplamda 1.1 milyarı buluyordu.Bu ciddi bir rakam.Son zamanlarda harçların tamamen mi yoksa koşullu mu kaldırılacağı konuşulmakta.
son dakika: Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ”Bundan böyle birinci öğretimde harçlar kaldırılmıştır” dedi.

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

ortacag donemi

Orta Çağ’da Ekonomi Özet

ORTA  ÇAĞ’DA EKONOMİ A)TARIM Feodalizm (Derebeylik): Batı Roma’nın yıkılmasıyla güvenlik ve geçim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla …

1 Tanecik Yorum

  1. I could read a book about this without finding such real-world aphepacors!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir