2009 da Memura Öğle Yemeği Zammı

Memurların 2009 yılında verilecek öğlen yemeği ücreti en az ücret göstergeye göre değişen miktarlarda olmak üzere 0.77 TL ile 2.81 TL arasında olması planlandı.

Maliye Bakanlığı’nın 3 sıra notu 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yemek ücretinin bütçeden karşılanmayan kısmının yemek yiyenlerden alınacağına ilişkin düzenleme çerçevesinde, öğle yemeği servisinden faydalanan memurlardan alınacak yemek ücreti belirlendi. Buna göre 2009 yılında öğle yemekten yararlnacak olanlardan en az şu tutarlar üzerinden günlük yemek ücreti alınacak:

-Memurlardan 0.77 TL ila 2.81 TL arasında, göstergeye göre değişen oranlarda.

-Sözleşmeli personelden 0.95 TL ile 3.36 TL arasında, göstergeye göre değişen tutarlarda.

Yeni ücretlerin uygulanmasına 15 Ocak’ta başlanacak. Kuruluşlar hizmetlerinin özelliği, yemek maliyetleri ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilecekler.

Düzenlemeye, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar ve fonlar ile diğer kamu idareleri uyacaklar.

Hürriyet

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

yer alti kaynaklarimiz 1 1

Türkiyenin Zenginlikleri Nelerdir – Güzel

TÜRKİYENİN ZENGİNLİKLERİ Beşeri Coğrafya: Türkiyenin zenginlikleri nelerdir İnsanların tarım, sanayi, ulaşım, yerleşme, nüfus, vb. faaliyetler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir