Dinlemek ve Not Tutmak

Bireyin not almasıyla öğrendikleri daha kalıcı olur. Özellikle öğrenciler için not alma derslerin başarıya ulaşmasında etkili bir yardımı olur. Not almadaki uyulması gereken kurallar bilinmelidir. Konuşmacının özellikleri önceden bilinirse not alma daha da kolaylaşır. Not almada kısalık esastır. Alınan notların tekrarı yapıldığında konuların can alıcı özellikleri yeniden okunarak pekiştirilmelidir. Konuların önemli kısımları not alınmalıdır. Konular öğrencinin kendi cümlecikleriyle tanımlanmalıdır. Not almada dikkatin toplanmasına önem verilmelidir. Bilgilerin sıraya konulması, anlaşılmayan konuların ve bilgilerin nota geçirilmemesi gerekir. Notların saklanması, sıraya konması önemlidir. Başarılı bir öğrencilik hayatı için not almanın önemi ve gerekliliği bilinmeli, uygulanmalıdır. Öğrenilenlerin hatırlanmasında notlar önemli araçlardır. Notlar ya okunandan ya dinle-nenden ya gözlenenden ya da düşünülenlerden alınır. Not alma türünün hangisi uygulanırsa uygulansın gereksiz ayrıntılardan kaçınılmalıdır. Notlar, tekrar yazılmaması için düzgün yazılmalı ve şu hususlara da dikkat edilmelidir

–              Sinir sisteminin özelliği gereği insan, dinlediğinden çok daha hızlı düşünür ve dinlerken dikkati çok kolay dağılır.

–              Not tutmak, aktif katılımı sağlayarak dikkati sürdürmeyi sağlar ve unutmayı önler.

–              Alınan notlar kısa olmalı.

–              iyi bir dinleyici olmak, ön sırada oturmak, daha önceki notları gözden geçirmek, derslere düzenli devam etmektir.

–              Dersi derste öğrenmek, boş zaman etkinliklerine zaman ve imkân sağlar.

–              iyi not tutmanın ön şartları, not almaya uygun iyi malzemeyle mümkündür.

–              iyi not tutan öğrenci, sınavlarda çıkacak soruların neler olacağını önceden bilir.

–              Notların yeniden yazılması zaman kaybı değildir.

–              Dinlemek, insanı toplumsallaştırır. Sadece okumak insanı yalnızlaştırır. Bu yüzden hem okumalı hem de dinlemeliyiz.

Hakkımızda Kızıl Elma

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

Öğrenci Hakkında Öğretmen Görüşleri

BU DÖNEM OLDUKÇA İYİYDİN. KARALILIĞIN VE KENDİNE GÜVENİN ÇOK GÜZEL.SENİ TEBRİK EDERİM. YİNE GÜZEL BİR …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir