bodro

2016 Taşınır Kayıt Hesap Kapatma Yılsonu İşlem Basamakları

TÜM ANAOKUL İLKOKUL ORTAOKUL MÜDÜRLÜKLERİNE

2016 yıl sonuna yaklaştığımız bugünlerde yıl sonu işlemlerinin nasıl yapılacağına ilişkin aşağıda yer alan işlemlere göre 15/12/2016 Perşembe  gününe kadar anaokul ilkokul ortaokulların yıl sonu işlemlerini bitirmede sakınca görülmektedir.Aşağıdaki işlemleri yapabilmeniz için bütün bekleyen işlemlerin olmaması gerekir Kesin kontrolu sağladıktan sonra işlemleri yapınız.

ödenek gelen diğer kurumlar  bu yazıyı dikkate almamaları gerekmektedir.

2016yıl sonu işlemleri aşağıdaki işlem şırasına göre yapacaklarıdır:

  • TKYS sistemine girdikten sonra alt kısımda yer alan yönetim raporlarının yanındaki artıyı tıklayınız.Yönetim raporlarının altında Taşınır (TKYS-taşınır muhasebe )raporu çıkacaktır.Burada seçiniz çıkacak ,yan taraftaki oku tıkladığımızda 2016 yılı seçiniz.Burada okulunuzun tkys  hesapları mal müdürlüğünün hesapları ortaya çıkmaktadır.Sağtarafda fark kısmı çıkacaktır. Burada eğer farklarınız sıfır sıfır ise yıl sonu işlemlerini yapabilirsiniz. Eğer Kuruş farkı varsa kuruş fark cetveli hazırlanacaktır. Mal müdürlüğüne götürülüp aradaki fark düzeltildikten sonra yıl sonu işlemi yapılacaktır.
  • Bu işlemlerden sonra üstte yer alan Sayım ve Yıl sonu işlemlerinin üzerine tıklıyoruz.Alt kısımda yer alan sayım tutanağı oluştura bastığımızda yan tarafda ambar kısmında tkys de bulunan bütün ambarlarımız çıkacaktır. Ayrı ayrı ambarlarımızı seçip sırasıyla ambarın üstünü tıkladıktan sonra ;

a)Sayım tutanağını otomatik tamamla

b)kaydet

c)sağ tarafta sayım tutanağını sonlandır diyoruz .

3- Alt kısımda yer alan sayım tutanağı listesini seçiyoruz .Üst kısımda yapmış olduğumuz sayımlar buraya düşecektir. Kutucuğu işaretleyip sayım tutanak raporun üzerini tıklandığında ekrana sayım döküm cetveli çıkacaktır. Burada bir tane çıktı alıp okulunuzda yer alan sayım kuruluna imzalattırılacaktır.

  1. Bu aşamada yönetim raporlarının üstünde yer alan taşınır raporları tıklıyoruz. Buradan yıl seçim aşağıda yer alan

-13 nolu Örnek Sayım Döküm cetveli

-14 Nolu Taşınır Yönetim Hesap cetveli

-18 nolu kütüphane yönetim hesap cetvelini çıkarılacaktır.(Kütüphane varsa )

-Yıl sonu itibarıyla en son taşınır işlem fişinin sıra numarasını gösteriri tutanak (en son düzenlediğiniz giriş veya çıkış yapmışsanız sıra numarasını gösteriri tutanak )

NOT : 2 dosya şeklinde hazırlanıp imzaladıktan sonra  biri kurumunuzda kalacak ,bir tanesi ise ilçe milli eğitim müdürlüğüne getirilecektir.

DİKKAT ÖNEMLİ : ilçe vereceğinizde sadece 14 nolu cetveli getirmeniz varsa kütüphaneniz 18 nolu kütüphane cetveliniz  getirmeniz gerekmektedir.

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonrasayım ve yıl sonu işlemlerinin üzerine tıkladığımızda alt kısımda yer alan yıl sonu işlemlerini bitir  butonuna basıyoruz ekrana sol tarafta 2016 yıl sonu işlemlerini bitir butonuna basınız.

NOT : tutanak örneği ektedir.

Not : 15/12/2016 Perşembe gününe kadar bu işlemleri yapmaları gerekmektedir.

DİKKAT : Bu işlemlerden sonra herhangi bir devir alma ,bağış ve yardım ,tüketime verme ,devretme işlemleri 2017 yılına kadar kesinlikle yapılmayacaktır.

Taşınır Kayıt Hesap Kapatma Yılsonu İşlem resimli anlatım

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

Tasinir yil sonu islemleri

TKYS yıl sonu işlemleri

TKYS YILSONU İŞLEMLERİ Burada anlatacağımız işlem basamakları yönetim raporlarında herhangi fark oluşmamış, muhasebe ile harcama …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir