2012 SBS ve Polis Koleji Sınavı Başvuru Bilgileri

2012 SBS BAŞVURU BİLGİLERİ

  1. 1.      Sbs başvuru tarihleri 05-23 Mart 2012 tarihileri arasındadır.
  2. 2.      Sınav giriş belgeleri 28 Mayıs 2012 tarihinde verilecektir.
  3. 3.      Sınav tarihi 9 Haziran 2012 tarihindedir.
  4. 4.      Sınav saat 10:00 da yapılacaktır.
  5. 5.      SBS, PYBS ve Polis Koleji Sınavı işlemleri E-Okul üzerinden yapılacaktır.
  6. 6.      SBS sınavına başvuru için Ziraat Bankası, Vakıf Bankası ve Halk Bankasının herhangi bir şubesine T.C kimlik numaranız ile 10 TL sınav ücreti yatırılacak.
  7. 7.      Bankadan almış olduğunuz dekont üzerinde öğrencinin adı soyadı T.C nosu ve sınavın açık adı bulunacaktır. Bu bilgilerin doğru olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  8. 8.      8.Sınıf öğrencileri sbs sınavına başvurduktan sonra isterlerse PYBS yani bursluluk sınavına da başvurabilirler. Başvurmak isteyen öğrenciler 12-23 Mart  arasında okul idaresine başvuracaklardır.
  9. 9.      9.sınav günü sınav yerinde en az 30 dakika önce olunmalı ve yanınızda mutlaka fotoğraflı nüfus kağıdınız ve giriş belgeniz bulunmalı.

POLİS KOLEJİ SINAVI

  1. 1.      Polis kolejine sınavına girebilmek için SBS sınavından alınan puana bakılmaktadır.
  2. 2.      SBS sınavında aldığını puan Polis koleji sınavına girmesine yeterliyse. Temmuz ayında Ankara Polis Koleji sınavına girebileceksiniz.
  3. 3.      Polis koleji sınavı 3 aşamadan oluşmaktadır.
  • Mülakat
  • Beden Eğitimi sınavı
  • Yazılı test sınavı
  1. 4.      Sınavlarda başaralı olanlar devlet hastanesinden sağlık raporu aldırılır.
  2. 5.      Polis Koleji sınavına girebilmek için SBS sınavına girmek zorunludur. SBS sınavı başvurusu yapıldıktan sonra 05-23 Mart arasında Polis Koleji sınavı başvurusu için okul idaresine başvuru yapılması gerekmekte.
  3. 6.      Polis Koleji Başvuru Şartları. T:C Vatandaşı olmak. 6 aydan fazla hapis cezası yada yüz kızartıcı suç işlememiş olmak. Bedenen sağlıklı olmak ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine de belirtilen sağlık şartlarını taşımak.1.Ocak tarihi itibari ile 16 yaşından gün almamak. İlköğretim okulunda en az 3 .00 ile mezun olmak ve 8.sınıf öğrencisi olmak. Gözlerde görme engeli olmaması
  4. 7.      Polis Koleji sınavına girmeyi hak kazananlar 13 Temmuz 2012 tarihlerinden itibaren TC kimlik numarası ile http://www.egm.gov.tr  , http://www.meb.gov.tr ve http://www.oges.meb.gov.tr adresinden ilanen duyurulacaktır.
  5. 8.      Kazanan öğrenciler 20 Temmuz 2012 tarihinden itibaren il emniyet müdürlüğüne nüfuz cüzdanları ile başvuru yapabilecekler.

Yurarıdaki bilgiler yanlış olabilir.Bu yüzden herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum.Kılavuzu okumanızı tavsiye ederim.

SBS Kılavuzu için tıklayınız

Polis Koleji sınavı Kılavuzu

 

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

yer alti kaynaklarimiz 1 1

Türkiyenin Zenginlikleri Nelerdir – Güzel

TÜRKİYENİN ZENGİNLİKLERİ Beşeri Coğrafya: Türkiyenin zenginlikleri nelerdir İnsanların tarım, sanayi, ulaşım, yerleşme, nüfus, vb. faaliyetler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir