2008-2009 Eğitim Öğretim yılında Sosyal Bilgiler Dersi sorunları

Yeni eğitim ve öğretim yılı sorunları ile bir kez daha başladı.Hemen sorunlardan başlamak istedim bu karamsar olduğumda değil fakat çok önemli olmasında kaynaklanıyor.Peki nedir bu önemli olan çevremizdeki bütün sosyal bilgiler öğretmenlerine sorunlarınız ne olduğunu sorduğumuzda aldığımız tek cevap sosyal bilgiler derslerinin ders saatinin çok yetersiz olması geliyor.Arkadaşlar bu bence sosyal bilgiler öğretmenlerinin sorunlarının başında geliyor.Bu kadar önemli ve bir o kadar kapsamlı olan bu derse bir haftada sadece 3 saat verilmesi sizce uygun mu? Öğrenciyi sosyal hayata hazırlayan, tarih bilinci veren, yaşadığı coğrafya hakkına bilgi vermeye çalışan kısaca içinde yaşadığı dünyayı öğrenciye tanıtan bu dersin öğretmeni nasıl olurda 3 saate bunları başarır hala aklım bunu kavramakta zorluk çekiyor.

Arkadaşlar aldığım bir duyuma göre yeni müfredat hazırlanırken sosyal bilgiler dersi 4 saat olarak planlanmış.İşte asıl bombada şu ders kitaplarıda 4. saat üzerinden planlanmış.sonra bir oyun dönüş ve 3 saate düşmüş.Şunu belitmek istiyorum bu bilgi sadece duyumdan ibaret sosyal bilgiler ilçe zümre başkanları toplantısında geçmişti Şimdi size soruyorum bu durumda bu müfredatın yetiştirilmesi mümkünmüdür.Üstümüzde bize verilmiş olan onca öğrencinin sorumluluğu altında ezilmekteyiz.Sosyal bilgiler dersinde üniteleri yetiştirmeye çalışıyoruz yetiştiremediğimizde aman olsun deme hakkımız yok içimizden bir ses ya sbs sınavında bu konudan soru çıkarda öğrenci yapamaz diye içimizi kemiriyor.

Durum böğle iken hala sosyal bilgiler dersi saatinde bir değişiklik yok bütün zümrelerin demirbaşı olan bu konu hala sümenaltı edilmekte  ama nereye kadar bu sosyal biilgiler ders saati sorunu gider bilmiyorum.Ülke olarak fen bilimlerine ağırlık verdik gidiyoruz.İlerde geçmiş bilincine kavuşmamış, yaşadığı coğrafya konusunda bilgisi olmayan insanlar topluluğu ile karşırsak hiç şaşırmayalım.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni olmak bize Allah’ın bir lutfu olmalı diye düşünüyorum

Veli KUZU

Hakkımızda Sosyal Bilgiler

Belki Bunlar İlginizi Çekebilir.

yer alti kaynaklarimiz 1 1

Türkiyenin Zenginlikleri Nelerdir – Güzel

TÜRKİYENİN ZENGİNLİKLERİ Beşeri Coğrafya: Türkiyenin zenginlikleri nelerdir İnsanların tarım, sanayi, ulaşım, yerleşme, nüfus, vb. faaliyetler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir