Gönderen Konu: EĞİTSEL OYUNLAR  (Okunma sayısı 14877 defa)

Çevrimdışı Sosyal Bilgiler1

  • Administrator
  • Usta Öğretmen
  • *****
  • İleti: 2921
  • Rep +712/-3
EĞİTSEL OYUNLAR
« : Kasım 12, 2008, 09:00:23 ÖS »
EĞİTSEL OYUNLAR

Eğitsel oyunlar bireylerin fiziksel zihinsel yeteneklerini, sanatsal ve estetik niteliklerini
ve becerilerini geliştiren, yaşantıyı zevkli kılan, öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesini ve daha rahat ortamda tekrar edilmesini sağlayan etkinliklerdendir. Oyunlar neşeli ve rahat bir ortam sağlamakta, sınıf içi çalışmalara da değişiklik getirmektedir. Eğitsel oyunlarla derste konular daha ilgi çekici hal getirilebilir, etkin olmayan öğrencilere derse katılma olanağı sağlanır.



EYLEM ARAŞTIRMLARI

Eylem araştırmaları sistematik problem çözme ve bilimsel araştırma sürecini öğretmek için önemli bir öğrenme aracıdır.Öğrenciler nasıl doğru sorular sorulacağın,.veri toplanacağını,sonuçları tablolaştıracağını,sonuçları yazacağını ve bulguları sunacağını öğrenir.Öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmek için kullanılır.

GÖRÜŞME TEKNİĞİ

Çoğu ders görüşmelerle zenginleştirilebilir.  Görüşmeler aileler, yerel yönetim liderleri, akranlar, sivil toplum örgütleri liderleri, komşular, ya da iş adamlarıyla yapılabilir. Görüşmeler öğrencilerin toplumdaki bazı rolleri tanımaları için görevlendirilmeleri şeklinde de olabilir. Bu roller astronot, başbakan, araştırmacı, yazar vb olabilir. Öğrencilere rollerini araştırmaları için zaman verilir ve diğer öğrencilerin kendilerine rolleriyle ilgili sorulacak sorulara hazırlık yapmaları sağlanır.
.

Sosyal Bilgiler

EĞİTSEL OYUNLAR
« : Kasım 12, 2008, 09:00:23 ÖS »