Gönderen Konu: ETKİLEŞİMCİ LİDERLİK  (Okunma sayısı 5133 defa)

Çevrimdışı Sosyal Bilgiler1

  • Administrator
  • Usta Öğretmen
  • *****
  • İleti: 2921
  • Rep +712/-3
ETKİLEŞİMCİ LİDERLİK
« : Ekim 06, 2013, 08:51:12 ÖS »
ETKİLEŞİMCİ LİDERLİK :

   BURNS’e göre etkileşimci liderlik; liderle izleyicileri arasındaki etkileşimden meydana gelir ve bürokrasiye, otoriteye, standartlara ve örgütteki yasal güce dayanır. Buna göre etkileşimci lider, iş yerinde iş standartlarına uyulmasını, hedeflere ulaşmak için görev odaklı çalışmayı ve çalışanların görevlerini tamamlamaları durumunda ödüllendirileceğini; aksi halde cezalandırılacaklarını vurgulayan bir davranış tarzına sahiptir.
   Bu liderlik tarzında, çalışanların sorumlulukları, liderin onlardan beklentileri, çalışanların gerçekleştirmeleri gereken işler, lidere itaat ve yapılan işleri yerine getirmeleri karşılığında elde edecekleri ödüller açık bir biçimde ortaya konur.
   Etkileşimci liderlik; bir takım ödüller aracılığıyla izleyenlerin lideri takip etmesini sağlamayı amaçlayan, izleyenlerin veya astların kuralları doğru biçimde uygulaması üzerine odaklanan ve bundan dolayı sadece küçük çaplı ve rutin değişimleri gerektiren bir liderlik türüdür ve liderle izleyenleri arasında bir tür değiş-tokuş ilişkisine dayanmaktadır.
   Bu tip liderler, çalışanların olumlu davranışları karşısında ödül, olumsuz davranışları karşısında ise ceza verme taraftarıdırlar.
.

Sosyal Bilgiler

ETKİLEŞİMCİ LİDERLİK
« : Ekim 06, 2013, 08:51:12 ÖS »