Gönderen Konu: Okulda çay yasağı üzerine  (Okunma sayısı 9102 defa)

Çevrimdışı Sosyal Bilgiler1

  • Administrator
  • Usta Öğretmen
  • *****
  • İleti: 2921
  • Rep +712/-3
Okulda çay yasağı üzerine
« : Mart 07, 2009, 03:20:10 ÖS »
tasarruf konusunu çok abartanlar var; çayı devletin elektiriği ile değilde cebimden aldığım tüp ile yaptığımda tasarrufmu oluyo...

yetimin hakkını yemekten bahsetmekte çok doğru bir yaklaşım değil. bu temel bir ihtiyaç, hele saatlerce ders anlatan birisi için elzem. diğer yazıda yazdığım gibi bunu devletin bile karşılaması lazım. mesela sağlıkta röntgen teknisyenine yoğurt istikakı verir. hizmetlisine tulum vs. verir.

biz bundan vazgeçtik çayımızı şekerimizi suyumuzu kendimiz alıyoruz, sadece suyu ısıtmak için elektirik kullanıyoruz(imkanımız olsa onuda getiririzde olmuyo işte) bu da çok değil...

tasarruf yapalım diye öğrenciye bilgisayar almayalım ve kullandırmayalım, kaloriferi yakmayalım vs.. vs...,

Öğretmen çayını teneffüs saatinde öğretmen odasında içmelidir ve bu çay lüks değil bir ihtiyaçtır. Hatta derste, nöbette yorulan öğretmen için bazı durumlarda şarttır.

Çoğu öğretmen en ufak üşütmede, grip, nezle gibi durumlarda hemen rapor almak yerine, ayakta atlatmaya çalışmakta ve bu durumda istirahate olanak sağlayan teneffüslerde öğretmen odasında sıcak bir çay, ıhlamur, adaçayına sığınmaktadır. Bunu tasarruf adı altında elinden almak büyük yanlış ve haksızlıktır. Ki ben tadı için keyif alarak içiyorum.

Ancak tabi ki öğretmenin elinde çay bardağı ile sınıfa girmesi yanlıştır ve düşünülemez. Bir çok öğrencinin de imreneceği, dikkatinin dağılacağı ve gereksiz yanlış anlamalara yol açacağı için bu çay işi öğretmen odasında kalmalıdır.

alıntı
.

Sosyal Bilgiler

Okulda çay yasağı üzerine
« : Mart 07, 2009, 03:20:10 ÖS »