Gönderen Konu: Divân-ı Mezâlim Nedir Kısaca  (Okunma sayısı 409 defa)

Çevrimdışı velikz

  • Administrator
  • Usta Öğretmen
  • *****
  • İleti: 668
  • Rep +1/-0
Divân-ı Mezâlim Nedir Kısaca
« : Ocak 17, 2023, 07:50:01 ÖS »
Divân-ı Mezâlim Hükümdarın başkanlık ettiği ve büyük davaların bakıldığı yüksek mahkeme
Divân-ı Mezâlim, Osmanlı İmparatorluğu'nda hükümdarın başkanlık ettiği ve büyük davaların bakıldığı yüksek bir mahkeme idi. Divân-ı Mezâlim, hukuk ve adaletin uygulanması için kurulmuştu ve özellikle yüksek rütbeli kişilerle ilgili suçların yargılandığı bir mahkeme olarak bilinirdi.

Divân-ı Mezâlim, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşundan itibaren varlığını sürdürmüştür ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışına kadar faaliyetlerini sürdürmüştür. Divân-ı Mezâlim, özellikle yüksek rütbeli kişilerle ilgili suçların yargılandığı bir mahkeme olarak bilinirdi. Örneğin, Padişahın ailesi, sadrazamlar, vezirler, beylerbeyler gibi yüksek rütbeli kişilerin yargılandığı mahkeme idi.

Divân-ı Mezâlim, hukuken önemli bir kurumdu ve Osmanlı İmparatorluğu'nun hukuk sistemi içinde önemli bir yer tutuyordu. Divân-ı Mezâlim, Osmanlı İmparatorluğu'nun hukuk sistemi içinde önemli bir rol oynamıştır ve Osmanlı İmparatorluğu'nun hukuk sistemi içinde önemli bir yer tutmuştur.

Divân-ı Mezâlim, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışına kadar faaliyetlerini sürdürmüştür. Ancak, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışından sonra Divân-ı Mezâlim kapatıldı ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışından sonra Divân-ı Mezâlim'in faaliyetleri sona erdi.

Sosyal Bilgiler

Divân-ı Mezâlim Nedir Kısaca
« : Ocak 17, 2023, 07:50:01 ÖS »