Gönderen Konu: Akdeniz Bölgesi'ndeki Ekonomik Faaliyetler  (Okunma sayısı 702 defa)

Çevrimdışı velikz

  • Administrator
  • Usta Öğretmen
  • *****
  • İleti: 668
  • Rep +1/-0
Akdeniz Bölgesi'ndeki Ekonomik Faaliyetler
« : Ocak 22, 2022, 10:34:30 ÖS »
Akdeniz Bölgesi'ndeki Ekonomik Faaliyetler
Tarım: Bölgede düz ve verimli ovaların yer alması, sulama imkânlarının gelişmiş olması ve ılıman iklim görülmesi, bölgenin tarımsal faaliyetler için uygun olmasını sağlar. Ayrıca ılıman iklim koşulları sebebiyle bölgede seracılık yapılır. Muz, turunçgiller, mısır, yer fıstığı, pamuk ve gül bölgenin önemli tarım ürünleridir.
Turizm: Akdeniz Bölgesi’nde yer alan tarihî eserler, doğal güzellikler ve plajlar sayesinde bölgede gerçekleşen turizm faaliyetleri gelişmiştir. Antalya’daki Aspendos Tiyatrosu, Manavgat Şelalesi, Alanya’daki Damlataş Mağarası, Alanya Kalesi ve Burdur’daki İnsuyu Mağarası ve Mersin’deki Kız Kalesi yerli ve yabancı turistlerin ilgilisini çeken yerlerden bazılarıdır.
Hayvancılık: Akdeniz Bölgesi'nde yaygın olarak kıl keçisi ve koyun yetiştirilir.
Madencilik: Krom ve kükürt, Akdeniz Bölgesi’nde ekonomiye katkı sağlayan yer altı zenginlikleridir. Adana Aladağ’da krom, Isparta Keçiborlu’da kükürt çıkarılır.
Sanayi: Tarıma bağlı olarak gülün işlendiği gülyağı ve gül sabunu fabrikaları; pamuğun işlendiği dokuma fabrikaları Mersin’de bulunan petrol rafinerisi ve İskenderun’da bulunan demir çelik fabrikası bölgenin önemli sanayi kuruluşlarındandır.
Kamber Ekinci

Sosyal Bilgiler

Akdeniz Bölgesi'ndeki Ekonomik Faaliyetler
« : Ocak 22, 2022, 10:34:30 ÖS »