Sosyal Bilgiler

Eski Forum => Yönetmelik ve Genelgeler => Genel Tartışma => Eski Konular => Yazılı Evraklar => Konuyu başlatan: Sosyal Bilgiler1 - Ekim 24, 2011, 11:43:33 ÖS

Başlık: Akran Değerlendirme Formu
Gönderen: Sosyal Bilgiler1 - Ekim 24, 2011, 11:43:33 ÖS
F.   AKRAN DEĞERLENDİRME FORMU
Öğrencilerin, arkadaşlarının hazırladığı ödev, araştırma, proje, rapor vb. çalışmalarını değerlendirmesidir. Öğrenciler, arkadaşlarının çalışmalarındaki yeterlik düzeylerini değerlendirirken kendilerinin eleştirel düşünme becerileri gelişir. Öğrenciler, arkadaşlarının çalışmalarındaki yeterlik düzeylerini değerlendirirken kendilerinin eleştirel düşünme becerileri de gelişir. Öğrencinin, öğretmen dışında başka birinden de dönüt almasına yardımcı olur. Değerlendirmeye temel oluşturan beceri ve ölçütlerin saptanması konusunda öğrenciye bakış açısı sağlar. Akran değerlendirme, öğretmene öğrencilerin gelişim ve yeterlik düzeyleri hakkında geri bildirim sağlar. Akran değerlendirmede, öğrencilerin yanlı davranışlarını önlemek için ölçütlerin öğrencilere verilmesi yararlı olur.
Eğitim-öğretim sürecinde yaptırılacak olan öz değerlendirme ve akran değerlendirme çalışmaları öğrencilere not vermek için değil öğrencinin öğrenme sürecine aktif olarak katılması ve etkin öğrenmesi için önerilir. Örnek formlarda verilen akran değerlendirme formu, akranlarının kendisine ilişkin değerlendirmesinin yanında kendi kendine ilişkin de bir değerlendirme yapabilir. Böylece kendi değerlendirmesi ile arkadaşlarının kendisi hakkındaki görüşlerini karşılaştırabilir.
Kaynak: 2011 Meb Yayınları İnkılap Tarihi Öğretmen Kılavuz Kitapları
Başlık: Ynt: Akran Değerlendirme Formu
Gönderen: velikz - Ocak 19, 2020, 12:16:08 ÖS
deneme