SÝVÝL SAVUNMA TEDBÝR PLANINDA DÝKKAT EDÝLMESÝ GEREKEN HUSUSLAR

Başlatan Sosyal Bilgiler1, Ocak 09, 2012, 08:34:06 ÖÖ

« önceki - sonraki »

Sosyal Bilgiler1

SÝVÝL SAVUNMA TEDBÝR PLANINDA DÝKKAT EDÝLMESÝ GEREKEN HUSUSLAR


RESMÝ/ÖZELİLKÖÐRETÝM, ANAOKULU,  DERSHANE, HALK EÐÝTÝM MERKEZLERÝ, ÖÐRETMEN EVLERÝ, AKŞAM SANAT OKULLARI, MTSK, ETÜT MERKEZLERÝ, KURSLAR VE YURTLARIN HAZIRLAMASI GEREKEN SÝVÝL SAVUNMA TEDBÝR PLANINDA DÝKKAT EDÝLMESÝ GEREKEN HUSUSLAR

1.   Ãlköğretim, Anaokulu ve Dershaneler Sivil Savunma Tedbir Planı hazırlayarak 4 nüsha halindeİlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne göndereceklerdir. Bu planların onay sayfalarıİlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından onaylanarakİl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilecek,İl Milli Eğitim Müdürü tarafından da onaylanan planın bir nüshasıİl Millî Eğitim Müdürlüğünde bulundurulacak şekilde 3 nüshaİlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne geri gönderilir.İlçe Milli Eğim Müdürlüğü de bir nüshasını kendi arşivinde saklayarak diğer nüshasını okula gönderecek.
2.   Sivil Savunma Tedbir Planlarında en fazla 30 kişi görevlendirilecek. Ayrıca bir personele sadece bir yerde görevlendirilebilir, aynı anda iki farklı yerde görevlendirme yapılamaz.
3.   Plan her yıl güncellenecek ve sadece güncellenen sayfalar 4 nüsha halinde hazırlandıktan sonra bir nüshası kendi planlarını güncellemede kullanılarak diğer 3 nüshaİlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderecek.İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri kendilerine gönderilen değişiklik sayfalarından bir nüshasını müdürlüklerinde alı koyarak (daha önce arşivinde bulunan onaylı planı güncellemek üzere) diğer nüshayıİl Milli eğitim müdürlüğüne göndereceklerdir. Elinde Onaylı Planı olan okul ya da kurumun yeniden onaylanması için plan hazırlamasına gerek yoktur. Planın güncel tutulması yeterlidir.
4.   Planın her sayfası mühürlü ve paraflı ( paraf müdür tarafından atılmalıdır.) olmalıdır.
5.   Planın her sayfanın alt ve üst kısmında Gİ Z Lİ ibaresi olmalıdır.
6.   Planda bölüm sonlarında okul müdürünün imzası olmalı.
7.   Planın her sayfasında sayfa numarası olmalıdır.
8.   Planda bulunan başkan ve üyelerin imzaları olmalıdır.
9.   Planın I.Bölüm 7. sayfasında bulunan "Çalıştırıldığı Personel" kısmında yer alan toplam rakam mutlaka yazılmalıdır. Ayrıca okul veya kurumda bulunan sözleşmeli personel de hem plana hem de bu kısma dâhil edilmelidir.
10.   II. Bölümde yer alan "Sığınak Yerleri" kısmında inşai yapısında sığınağı olmayan okul veya kurumlar binasında sığınak olmaya en elverişli yerleri tespit ederek planda bu yeri belirteceklerdir.
11.   Sivil Savunma Tedbir Planı hazırlayan ilköğretim, anaokulu ve dershaneler 3 servis kuracaklardır. Bu servislerİtfaiye Servisi, Kurtarma Servisi veİlkyardım Servisleridir. Servislerde görevli toplam personel sayısı en fazla 30 kişi olmalıdır. Ayrıca bir kişi sadece bir serviste görevlendirilebilir. Personel sayısı 30'dan az olan okul veya kurumlar servislerde görevli personel sayısını azaltma yoluna gidebilirler. Personel sayısına göre servislerde görevli personel dağılımı aşağıdaki örneklerde gösterilmiştir. Örnek dağılımlar baz alınarak planı hazırlayan okul veya kurumların personel sayılarına göre kendi dağılımlarını yapmaları gerekmektedir. Aşağıda verilen rakamlar sadece örnektir.
Görevlendirilen Toplam Personel Sayısı   3
Ýtfaiye Servisi   1
Kurtarma Servisi   1
Ýlkyardım Servisi   1
ÖRNEK:     
Görevlendirilen Toplam Personel Sayısı   4
Ýtfaiye Servisi   1
Kurtarma Servisi   1
Ýlkyardım Servisi   2
Görevlendirilen Toplam Personel Sayısı   7
Ýtfaiye Servisi   3
Kurtarma Servisi   2
Ýlkyardım Servisi   2
Görevlendirilen Toplam Personel Sayısı   12
Ýtfaiye Servisi   4
Kurtarma Servisi   4
Ýlkyardım Servisi   4

Görevlendirilen Toplam Personel Sayısı   15
Ýtfaiye Servisi   5
Kurtarma Servisi   5
Ýlkyardım Servisi   5
Görevlendirilen Toplam Personel Sayısı   22
Ýtfaiye Servisi   7
Kurtarma Servisi   8
Ýlkyardım Servisi   8

Görevlendirilen Toplam Personel Sayısı   30
Ýtfaiye Servisi   11
Kurtarma Servisi   11
Ýlkyardım Servisi   8

12.   IV. Bölüm bulunan "Karşılıklı Yardım veİşbirliği" kısmında okul veya kuruma en yakınında bulunan ve "karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü" imzalanan diğer kurumun bilgileri yazılmalıdır.
13.   VI. Bölümde bulunduğumuz yıl baz alınarak 5 yıllık donatım ve ikmal bilgileri yazılmalıdır. Başlangıç yılı planın hazırlandığı yıldır.
14.   Ek 1 "Binaİçersindeki Kurum ve Üniteleri Gösterirİnşaat Planı"; bina içyapısını, sınıf ve diğer birimleri gösteren kroki kesinlikle planda bulunmalıdır. Bu krokiden yangın muslukları ve acil durum çıkış yerleri gösterilmelidir.
15.   Ek-2 "Müessese Civar Durumu (Krokisi)"; Binanın çevresindeki kurum, yol veya cadde durumunu belirten sokak ve cadde isimlerinin yer aldığı kroki kesinlikle planda bulunmalıdır. Ayrıca bu kroki üzerinde bahçe, sokak ve cadde aydınlatmaları ve bahçe giriş-çıkış kapıları gösterilmelidir.
16.   Her personelin sadece bir yerde görevlendirilmesi prensibine dayanılarak "Sığınak Amiri" ve "Sığınak Personeli" olarak görevlendirilecek personelin diğer servislerde görev almaması gerekmektedir.(Ek-5)
17.   Ek-6 "Sığınak Talimatı" müdür tarafından imzalı ve mühürlü olmalıdır. Bir nüshası da sığınak olarak belirlenen yerde çerçeveli bir şekilde duvara asılmalıdır.
18.   Ek-9 "Yangın Talimatında" kısmında yer alan her ekibin altına ekipte görevli personelin adı sırayla yazılmalıdır.
19.   Ek-13 da sayfa 11 de görevlendirilen "Ýtfaiye Servisi"nde görevli personelin adı-soyadı, doğum tarihi, ev adresi ve imzası bulunmalıdır.
20.   Ek -15 de sayfa 13 de görevlendirilen "Kurtarma Servisi"nde görevli personelin adı-soyadı, doğum tarihi, ev adresi ve imzası bulunmalıdır.
21.   Ek -17 de sayfa 15 de görevlendirilen "Ýlkyardım Servisi"nde görevli personelin adı-soyadı, doğum tarihi, ev adresi ve imzası bulunmalıdır.
22.   EK -18 de IV. Bölüm (Sayfa 16–17) de bulunan "Karşılıklı Yardım veİşbirliği" kısmında belirtilen "Karşılıklı Yardım veİşbirliği Protokolü"nün yapıldığı okul veya kurumun en yetkili amiri ile planı hazırlayan okul veya kurumun en yetkili amirinin imza ve mühürlerinin bulunması gerekmektedir.İmzalar kesinlikle eksik olmamalıdır.
23.   Son olarak Planın son sayfasında okul müdürü tarafından imzalı ve mühürlü "Bu plan ...... sayfadan ibarettir. Tasdik ederim." ibaresi bulunan bir sayfa olmalıdır.


.