Gönderen Konu: Öğretmenler günü konuşma metni  (Okunma sayısı 1018 defa)

Çevrimdışı velikz

  • Administrator
  • Usta Öğretmen
  • *****
  • İleti: 668
  • Rep +1/-0
Öğretmenler günü konuşma metni
« : Kasım 30, 2021, 07:58:46 ÖS »
İnsanın en tesirli üstadı ve birinci muallimi onun validesidir hakikatine ortak bir mesleği icra etmenin onurunu yaşıyoruz
 Öğretmenler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin terbiye, bilgi, görgü ve hayatı anlama süreçlerinde ebeveynlerinin yanında ve onlarla birlikte bu asil göreve kendilerini adamış kahramanlardır.
Kutsal bir görev alan öğretmenlik Hazreti Adem(A.S) den, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'e kadar bütün peygamberlerin, ümmetlerine karşı icra ettikleri tebliğ, iyi ve doğru öğretme görevlerinin bir numunesini taşımaktadır.
 Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ifadesi ,medeniyetimizin öğretmene verdiği değeri açıkça ortaya koymaktadır. Bilindiği gibi ecdadımız bir yeri fethettiğinde ilk iş olarak o şehre Medreseler yapması ve müderrisler ataması, eğitim öğretime ne kadar değer verildiğini göstermektedir
Kutadgu Bilig de geçtiği gibi  “Ülke kılıçla alınır, kalem ile tutulur. Kalem de bilgi ve akıl ile ilgilidir. Bey ülke işlerini ve yasaları bilgi ile düzenler. Kılıç ülke alır, zafer kazanır; kalem de memleket tanzim eder ve hazine toplar. Kılıçtan kan damlarsa, memleket alır; kalemden mürekkep damlarsa, altın gelir. Güzel ve iyi bir memleket kılıç ile zapt ve kalem ile tanzim edilir." sözleri, mesleğimizin ciddiyetini ve önemini çok güzel ifade etmiştir.
Sultan Alparslan ve Melikşah’ın öğretmeni Nizamülmülk, Fatih'in öğretmeni Akşemseddin bu büyük tarihi serüvenin  en önemli eğitim mimarlarıdırlar.
Bugün de her bilim insanı, yönetici ,sanatçı, bir öğretmenin sevgi dokunuşuyla ve onlara hedef çizmeleri ile kendilerini geliştirmişlerdir. Kendini geliştirmek isteyen ve geleceğe sağlam adımlarla yürümek isteyen bir öğrenci, öğretmeninin gözündeki sevgiyi ve ışıltıyı fark etmeli, öğretmenine gereken değeri  vermelidir.
Kıymetli meslektaşlarım bu eğitim tezgahından nice mucitler, sanatkârlar, doktorlar ,devlet başkanları yetiştiği gibi ,maalesef bizlerin sevgi ve ilgisini tam fark edememiş ve toplum tarafından yalnızlığa itilmiş bazı bireylerin ileride ne kadar olumsuz işlerin içine girdiğini de hep birlikte müşahede ediyoruz .Bu durum karşısında her birimizin sorumluluğumuzun büyüklüğünün farkında olduğuna inanıyorum.
 Öğretmenliği daha yüksek maddi getirisi olan mesleklere rağmen bir ideal uğruna tercih eden fedakar meslektaşlarımı tebrik ediyorum.
Sözlerime son verirken bugün vesilesiyle başta Başöğretmen Mustafa Kemali, Şehit öğretmenler Necmettin Kuyucuyu ,Aybüke öğretmeni ve mesleğini icra ederken şehadet şerbetini içen tüm  öğretmenlerimizi saygı ve minnetle  anıyorum.sosyalci1980

Sosyal Bilgiler

Öğretmenler günü konuşma metni
« : Kasım 30, 2021, 07:58:46 ÖS »