Gönderen Konu: 5.SINIF SOSYAL BİLGİLER HEPİMİZİN DÜNYASI  (Okunma sayısı 12454 defa)

Çevrimdışı Sosyal Bilgiler1

  • Administrator
  • Usta Öğretmen
  • *****
  • İleti: 2921
  • Rep +712/-3
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER HEPİMİZİN DÜNYASI
« : Ocak 24, 2014, 08:54:07 ÖÖ »
ÜNİTE VIII: HEPİMİZİN DÜNYASI
Dünya Çocukları
  Tüm dünya çocukları doğduklarında birbirleri ile aynı özellikleri taşır.Örneğin annelerine ilgi duymaları, acıktık larında ağlamaları.
  Her ülkedeki çocukların benzer ve farklı bir çok özelliği vardır.Konuştukları dil, inançları, isimleri, giyimleri birbi-rinden farklıdır.Oynadıkları oyun ve uğraşları benzer ya da farklı olabilir.
 Atatürk, TBMM’nin açılış tarihi olan 23 Nisan’ı tüm ço -cuklara armağan etti.
Ülkeler Arası Alışveriş
 Kullandığımız ürünlerin etiketlerini incelediğimiz zaman bazılarının ülkemiz dışında üretildiğini görürüz.Bu du-rum ülkeler arası alışverişin göstergesidir.İşte ticaret, ü-retilen malın alınıp satılmasıdır.Bir toplumdaki insanlar istedikleri ürün ya da hizmeti elde edebilmek için ticaret yaparlar.Ticaret her zaman aynı ülkelerle yapılmaz bazen farklı ülkelerle de yapılır. 
 İhracat (Dış Satım):Bir ülkenin ürettiği ürünü başka ülkelere satmasıdır.En çok; pamuk, incir, tütün, fındık, yün, deri, krom, bakır, demir, bor, hazır giyim ürünleri … satarız.
 ABD, Almanya, İtalya, Fransa, Rusya, Kazakistan ve Irak … mal satarız.
İthalat (Dış Alım):Bir ülkenin başka ülkelerden mal sa-tın almasıdır.En çok; petrol, doğal gaz, taşıma-savunma araçları, elektronik araçlar, demir-çelik ürünleri, kimyasal ürünler … alırız.
Rusya ABD, Almanya, İtalya, Fransa, Çin, Japonya, İ-ran ve Azerbaycan … mal alırız.
kaynak: haydew
.

Sosyal Bilgiler

5.SINIF SOSYAL BİLGİLER HEPİMİZİN DÜNYASI
« : Ocak 24, 2014, 08:54:07 ÖÖ »