Gönderen Konu: Sosyal Bilgiler İstersek Her Sorunu Çözeriz 4.Sınıf Sosyal Bilgiler  (Okunma sayısı 2582 defa)

Çevrimdışı velikz

  • Administrator
  • Usta Öğretmen
  • *****
  • İleti: 668
  • Rep +1/-0
Yaşadığımız çevrede karşılaştığımız sorunların çözümü için çalışmalar yapabiliriz. Yetkililerin sorunumuzdan haberdar olmaları için kamoyu oluşturup, seçtiğimiz bir heyetle hazırladığımız dilekçeyi ve topladığımız imzaları yetkililere ulaştırarak sorunumuzun çözümünü isteyebiliriz.
Yaşadığımız mahalle ile ilgili sorunlarımızın çözümünde öncelikle muhtardan yardım istemeliyiz. Muhtarın asli görevlerinden biride mahalle veya köy ile ilgili sorunların çözümünde yetkililerle iletişime geçmek sorunları bildirmek vardır. Muhatar, ilgililerin, mahalle halkının sorunlarından ve isteklerinden haberdar  olmasını sağlar.
Kamoyunun yerel yönetimler üzerinde önemli etkileri vardır. Kamoyu,  halkın çoğunluğunun herhangi bir konuyla ilgili olarak benimsediği düşüncedir. Demokratik toplumlarda kamoyu yöneticiler tarafından dikkate alınır. Kararlar kamoyunun istek ve görüşlerine göre belirlenir. Kamoyun oluşmasında vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın rolü vardır. Medya aracılığıyla kamoyu bilgilendirilir olaylardan haberdar edilir.
Toplumsal sorunların çözümünde koyunun etkisi çok büyüktür. Günlük gazeteleri televizyon haberlerini ve internet haberciliğini takip edersek kamoyunun  güçünü ve sorunların çözümündeki etkisini görürüz.

Sosyal Bilgiler